2015. július 14., kedd

A gyilkosok és állatkínzók köztünk élnek!


Kedves Barátaink!
Medvecsapda a bevásárlóközpontok közvetlen közelében Szekszárdon
A rendőrség 18:42-kor értesített minket, hogy a nem régen bezárt barkácsáruháztól mintegy 50 méterre kiraktak egy medvefogó csapdát, mely megfogott egy fiatal kutyát. A kutyus rossz állapotban volt, a csapda körül rókatetemek voltak. Azonnal a helyszínre mentünk. A forgalmas gyalogúttól 100-méterre a szántásban egy óriási csapda volt kiláncolva. A csapda mellett egy fiatal német juhász keverék kutyus mozdulatlanul nyöszörgött. A kutyust megvizsgáltam, lélegzett, a sötétben nem lehetett megállapítani, hogy mennyire sérült meg. Egy plédre helyeztük, és beemeltük az autóba.
A helyszínre érkezett a város egyik mezőőre, aki büszkén vállalta, hogy ezt a rendkívül veszélyes csapdát ő helyezte el a környéken kóborló rókák befogása miatt. Ez a mezőőr már a város másik területén is elhelyezett egy ilyen csapdát, amibe egy labrador sétált bele. Három ember kellett hozzá, hogy kiszabadítsák a kutyát, az egyik lába eltört, hosszú ideig nem tudott járni rajta. Ugyanez a mezőőr végezte ki szeptemberben a városközpontban padhoz kötött szerencsétlen kutyát is, melyről ügyészségi határozatot kaptunk. A határozat szerint akkor a rendőrség és a mezőőr nem követtek el állatkínzást, mert a kutyát gyorsan végezték ki, így az nem szenvedett.
Az ilyen csapdák használata törvénytelen, az állatok ilyen módon való befogása rendkívüli fájdalommal jár, állatkínzásnak minősül. Fontosnak tartjuk elmondani azt is, hogy a város területén elhelyezett „medvecsapdák” halálos veszélyt is jelenthetnek a gyermekekre, de akár a figyelmetlenül sétáló felnőtt emberekre is.
A kiskutyát sikerült rövid időn belül állatorvoshoz vinni, az állatorvosnál már kicsit jobban volt. Megállapításra került, hogy sokkos állapotban volt, szerencsére „csak” a jobb mellső lába tört el, a gerince és egyéb csontjai nem sérültek. A kutyus a helyszínen megkapta a szükséges ellátást, műtétjére a pénteki napon kerül sor.
A rendőrség állatkínzás vétsége miatt indított eljárást. A helyszínen talált csapdát lefoglalták. Az állatkínzás helyén helyszínelés volt és jegyzőkönyv készült.

Nincsenek megjegyzések: